Melk moet niet

Actie!

Je wil niet in de drie-glazen-melk-per-dag val trappen, en wil dier- en milieuvriendelijker lekker en gezond eten? Hier zijn een aantal acties die je kan ondernemen. Voeg de daad bij het woord en laat 't ook weten aan je Facebookvrienden.

Doe de Melk-weg!

Neem de uitdaging aan en gebruik eens geen koemelk (noch andere dierlijke melk) voor twee weken. Vervang ze wanneer nodig door een plantaardige melkvervanger. En kijk wat het geeft! 

Doe de Zeven Zonder Zuivel

Ik probeer het zeven dagen te doen zonder eender welk zuivelproduct.
 

Bewegen voor je botten

Voor sterke botten is beweging minstens even belangrijk als voldoende calcium opnemen. Het beste zijn impactvolle sporten zoals lopen, tennissen, judo...
 

Go boerenkool!

Boerenkool heeft in Vlaanderen de status van “vergeten groente”. Weinig mensen zijn ermee vertrouwd, en dat is jammer want boerenkool is een formidabele bron van veel voedingsstoffen, waaronder calcium. Koop boerenkool waar je het kan vinden, vraag erom in je winkel, of plant het zelf in je tuin (winter en zomer).

Bak pannenkoeken zonder koemelk

Vervang je melk door sojamelk en je merkt geen verschil. Je kan zelfs de eieren weglaten!
 

Denk sojaroom

Sojaroom is een uitstekend en gezond alternatief voor room van koemelk. Zelfde smaak, maar minder vettig. De uitdaging? Een maand lang koken met sojaroom in plaats van koemelkroom. Klik om ervoor te gaan!

Ik ben zuivelvrij!

Je consumeert helemaal geen zuivel? Al lang niet of voortaan? Tell the world!