Melk moet niet

Béchamelsaus

Béchamelsaus
bereidingstijd:
15
min
aantal personen:
8

Ingredienten:

75 g sojaboter
75 g tarwebloem
250 ml groentebouillon
500 ml ongezoete sojamelk
3 el gistvlokken (optioneel)
nootmuskaat
peper
zout
 

Bereidingswijze:

Smelt de sojaboter op een zacht vuurtje. Meng er vervolgens de tarwebloem door. Laat op een laag vuurtje gedurende 2 minuten koken, blijf voortdurend roeren (deze stap zorgt ervoor dat de saus niet naar bloem smaakt). Voeg heel geleidelijk sojamelk en groentebouillon toe, roer stevig om geen klonters te krijgen. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Voeg, indien gewenst, de gistvlokken toe.

Tips:

- Dit is een basissaus. Aan deze saus kan vb. 1 el mosterd toegevoegd worden, citroensap, miso, ...