Melk moet niet

Bruschettta met rode biet en 'blauwe kaas'

Bruschettta met rode biet en 'blauwe kaas'
bereidingstijd:
45
min
aantal personen:
4

Ingredienten:

8 sneden stokbroden (of volkorenbrood)
2 rode bieten (gekookt)
3 el olijfolie
1 el agavesiroop
tijm
50 g cashewnoten (in stukjes)
1 kopje gierst (gekookt)
1 el uipoeder
0.25 tl knoflookpoeder
2 el citroensap
2 el tahin
2 el witte miso
2 tl appelazijn
5 el gistvlokken
0.5 tl mosterd
nootmuskaat
2 el verse peterselie (fijngehakt)
1 tl verse bieslook (fijngesnipperd)
 

Bereidingswijze:

Doe de gekookte gierst in een blender en mix tot een gladde pasta. Voeg er de stukjes cashewnoot aan toe en mix nogmaals. Voeg citroensap, tahin en witte miso toe en mix opnieuw. Voeg de overige ingrediënten voor de 'kaas' toe en mix nog een laatste keer. Breng indien nodig nog wat op smaak. Rooster ondertussen de stokbroodsnedes. Snijd de rode bietjes in dunne plakjes. Leg de geroosterde stokbroodsnedes op een bakplaat die met bakpapier bekleed is. Gebruik een borsteltje om elke snede met olijfolie in te wrijven. Druppel over elke snede ook een beetje agavesiroop. Leg enkele schijfjes rode biet op elk sneetje stokbrood en doe er enkele theelepels van de 'blauwe kaas' bovenop. Bestrooi de bruschetta's met wat verse tijm en plaats ze nog enkele minuten onder de grill om door te warmen.

Tips:

Je kan deze 'blauwe kaas' ook gewoon smeren op de boterham! Als je de dikke pasta aanlengt met wat ongezoete sojamelk kan je hem zelfs gebruiken als saladedressing!