Melk moet niet

Chocoladebrownies

Chocoladebrownies
bereidingstijd:
60
min
aantal personen:
8

Ingredienten:

340 g bloem
300 g rietsuiker
90 g cacaopoeder
1.5 tl bakpoeder
0.5 tl zout
300 ml water
1.5 tl vanillesuiker
80 g bittere chocolade (in stukjes)
60 g noten (naar keuze)
100 ml zonnebloemolie
 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175°C. Zeef alle droge ingredienten samen in een kom. Meng het water met de olie, voeg deze natte mix bij de droge mix en meng tot een homogeen deeg ontstaat. Giet het geheel uit in een ondiepe, ingevette bakplaat of bakvorm en zet voor 35 tot 40 minuten in de oven. Een iets kortere baktijd zal een smeuige brownie geven; een iets langere baktijd een vastere, drogere brownie.

Opmerking:

Eenvoudig te maken en lekker! Zie hoe Saar het doet op http://www.vimeo.com/2630218

Tips:

- Maak er Chunky Monkey brownies van! Gebruik cashewnootjes in het beslag, giet het beslag in een bakvorm, strooi stukjes gedroogde bananen (bananenchips) en gedroogde kokos over het beslag. Druk dit met je vlakke hand lichtjes in het beslag en bak de brownies zoals hierboven aangegeven. - Ook lekker met een frambozensausje! Pureer daarvoor met een mixer of blender 280 gram frambozen samen met 2 el ahornstroop en 1 tl vanillesuiker. - Bewaar de brownie in de koelkast; zo blijven de chocoladestukjes lekker krokant!