Melk moet niet

Courgette-citroentaart

Courgette-citroentaart
bereidingstijd:
60
min
aantal personen:
4

Ingredienten:

1 vel bladerdeeg
1 rode ui
1 courgette
250 g tofu
150 g yofu (natuur)
1 citroen (sap en een beetje geraspte schil)
2 tl groentebouillon (poeder)
3 el witte amandelpasta
zout
peper
tijm
 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180°C. Schik het bladerdeeg in een taartvorm en laat even blind voorbakken. Snipper de rode ui en stoof aan in wat olie. Snijd de courgette in dunne schijfjes en voeg bij de rode ui samen met de tijm, zout en peper. Laat even meestoven tot de courgette gaar is. Mix de tofu, yofu, amandelpasta, citroensap en een beetje geraspte citroenschil, groentebouillon en wat zout tot een gladde massa. Hou enkele courgetteschijfjes apart voor de afwerking. Voeg de rest van de courgette bij het tofumengsel en stort het uit op het voorgebakken bladerdeeg. Leg er de apart gehouden courgetteschijfjes bovenop. Bak de taart ongeveer 30 minuten op 180°C.

bron:
Barbara Geeroms