Melk moet niet

Double fudge chocolate brownies

Double fudge chocolate brownies
bereidingstijd:
50
min
aantal personen:
4

Ingredienten:

235 g bloem
1 tl bakpoeder
100 g rietsuiker
80 g cacaopoeder
1 tl kaneel
1 tl kruidnagel
1 vanillestokje
150 g appelmoes
150 ml zonnebloemolie
200 ml water
100 g pure chocolade (fijngehakt)
50 g walnoten
150 ml sojamelk
220 g chocolade
 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een vierkante of langwerpige bakvorm in en bestrooi die met wat bloem. Meng de bloem, cacaopoeder, bakpoeder, vanille, stukjes pure chocolade en walnoten. Mix de appelmoes, olie, suiker en het water, en roer dat mengsel door het bloemmengsel. Niet mixen, gewoon goed roeren tot er een mooi dik glanzend beslag ontstaat. Giet alles in de vorm en zet die ongeveer 30 minuten in de oven(prik een keer in de brownie met een mes of breinaald, als die er schoon uitkomt, met nog een klein beetje beslag, is hij klaar). Warm voor de ganache de sojamelk op tot juist onder het kookpunt. Roer er de chocolade onder en voeg eventueel nog wat suiker naar smaak toe. Laat een vijftiental minuten afkoelen. Smeer de ganache op de brownie en laat opstijven in de koelkast.

bron:
Naar een recept uit 'Lisette in Luilekkerland' van Lisette Kreischer. Foto: Olga van Dijk