Melk moet niet

Hazelnoot-chocoladetaart

Hazelnoot-chocoladetaart
bereidingstijd:
60
min
aantal personen:
8

Ingredienten:

200 g tarwebloem
100 g sojaboter
50 g rietsuiker
zout
0.5 tl kaneel
nootmuskaat
3 el hazelnootdrink
50 g hazelnoten
500 ml hazelnootdrink
45 g puddingpoeder
2 el cacaopoeder
rietsuiker (naar smaak)
vanille-extract (naar smaak)
1 doosje sojaslagroom
bloemsuiker (eventueel)
chocolade (om te raspen)
 

Bereidingswijze:

Meng alle ingrediënten voor de taartbodem in een keukenmachine. Duw het deeg uit in een ingevette springvorm van 23 cm en zorg voor een opstaand randje. Bak de taartbodem gedurende ongeveer 20-25 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C, of tot hij goudbruin kleurt. Maak ondertussen de chocolade-hazelnootpudding (volgens de aanwijzingen op de verpakking van de vanillebloem). Giet de pudding in de taartbodem en laat afkoelen. Klop de sojaslagroom op, desgewenst met wat extra bloemsuiker. Spatel de slagroom op de hazelnootpudding en werk de taart af met chocoladekrullen.

bron:
http://fiekefatjerietjes.wordpress.com/2012/10/10/vegan-mofo-11-hazelnoot-chocoladetaart/