Melk moet niet

Knolseldersoep met getoaste amandelen

Knolseldersoep met getoaste amandelen
bereidingstijd:
40
min
aantal personen:
6

Ingredienten:

water
1 knolselder
olijfolie
5 uien
3 teentjes knoflook
groentebouillon
witte peper (naar smaak)
tijm (naar smaak)
zout
1 pakje haverroom
1 tl citroensap
6 handvol amandelschilfers (ter garnering)
peterselie (of enkele takjes verse tijm, ter garnering)
 

Bereidingswijze:

Schil de knolselder en snijd hem in kleine blokjes. Snipper de uien en pel de look. Verhit de olie in een grote pot en bak de uien en de look tot de uien lichtjes bruin worden. Voeg het water met de bouillon toe. Zet een deksel op de pot en laat zachtjes koken voor 20 of 30 minuten, tot de knolselder gaar is. Mix de massa tot ze romig en gelijkmatig zacht is. Voeg de witte peper, tijm en zout toe. Voeg de haverroom toe met het citroensap, roer goed, en kruid bij met peper en zout. Rooster de amandelschilfers in een droge pan tot ze licht kleuren. Garneer elk bord met een handjevol amandelen en een takje peterselie of enkele blaadjes tijm.