Melk moet niet

Prei-perentaart met natto

Prei-perentaart met natto
bereidingstijd:
35
min
aantal personen:
4

Ingredienten:

3 stengels preien (wit en lichtgroen, in dunne ringen)
olijfolie
2 el tahin
2 el cashewnotenpasta
peper
zout
400 g tofu
50 g natto (of meer naar smaak)
2 el sojasaus
citroensap
4 el sojamelk
1 vel bladerdeeg
1 peer (in schijfjes)
walnoot
 

Bereidingswijze:

Stoof de preiringen in wat olijfolie samen met de tahin en de cashewnotenpasta. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm de oven voor op 180°C, schik het bladerdeeg in een taartvorm en bak even blind voor. Mix de tofu met de natto, sojasaus, citroensap, sojamelk en wat zout. Voeg de gebakken prei bij het tofumengsel en stort het uit in de voorgebakken bodem. Schik de schijfjes peer bovenop de taart en leg er ook de walnoten op. Bak de taart nog 15 à 20 minuten op 180°C.

bron:
Barbara Geeroms