Melk moet niet

Scrambled Tofu

Scrambled Tofu
bereidingstijd:
30
min
aantal personen:
4

Ingredienten:

1 witte ui (fijngesneden)
1 el olijfolie
150 g champignons (in stukjes gehakt)
2 teentjes knoflook (geperst)
2 tl komijn
1 tl tijm
1 tl paprikapoeder
0.5 tl kurkuma
1 tl zout
60 ml water
450 g tofu (uitgelekt en geperst)
0.5 citroen (sap)
30 g gistvlokken
1 wortel (geschild en geraspt)
bieslook
 

Bereidingswijze:

Sauteer de ui in de olijfolie. Voeg de champignons toe en bak even mee (ongeveer 5 minuten). Voeg vervolgens de knoflook en de kruiden en specerijen toe. Bak even kort mee en blus met het water. Verkruimel de tofu en voeg deze toe; laat 15 minuten koken. Roer af en toe zodat het geheel niet aanbrandt; voeg indien nodig meer water toe. Voeg op het laatste het citroensap, de gistvlokken en de geraspte wortel toe. Roer nog even goed door. Werk af met wat fijngeknipte bieslook.

bron:
Barbara Geeroms