Melk moet niet

Spinazietaart met zongedroogde tomaatjes

Spinazietaart met zongedroogde tomaatjes
bereidingstijd:
45
min
aantal personen:
4

Ingredienten:

1 vel bladerdeeg
olijfolie
2 teentjes knoflook (geperst)
basilicum (in reepjes gescheurd)
100 g zongedroogde tomaten (in reepjes gesneden)
300 g spinazie
peper
zout
200 g tofu
5 el sojaroom
1 el witte miso
1 el cashewnotenpasta
3 el pijnboompitten
extra pijnboompit
 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180°C. Schik het bladerdeeg in een taartvorm en bak even blind voor. Stoof de look aan in olijfolie. Voeg er de basilicumreepjes en zongedroogde tomaatjes aan toe. Voeg de spinazie toe en roer tot deze geslonken is. Breng op smaak met peper en zout. Mix de tofu met de sojaroom, de miso, de cashewnotenpasta en de pijnboompitten. Meng het spinazie-tomatenmengsel hieronder en stort het geheel in de voorgebakken taartbodem. Strooi wat extra pijnboompitjes over de taart en bak ongeveer 25 minuten op 180°C.

bron:
Barbara Geeroms