Melk moet niet

Streepjescake

Streepjescake
bereidingstijd:
50
min
aantal personen:
4

Ingredienten:

1 tl appelazijn
240 ml sojamelk
80 ml olie
100 g rietsuiker
1 tl vanille-extract
0.5 tl amandelextract
1 el maïzena
200 g bloem
1.5 tl bakpoeder
1.4 tl zout
2 el cacaopoeder
 

Bereidingswijze:

Doe de appelazijn met de sojamelk in een kommetje en laat een kwartiertje staan. Zeef ondertussen in een grote kom de droge ingrediënten samen. Voeg bij één portie het cacaopoeder toe. Voeg daarna de natte ingrediënten toe aan het sojamelk-appelazijnmengsel. Meng droge en natte ingrediënten samen tot er een lopend deeg ontstaat. Neem een springvorm met doorsnede 23 cm en vet die in. Verwarm de oven op 180°C. De makkelijkste manier om deze cake te maken is om twee soeplepels te nemen (één voor elk soort deeg). Giet twee soeplepels van het vanillebeslag in het midden van de cakevorm. Neem dan twee soeplepels van het chocoladebeslag en giet dit in het midden van het vanillebeslag. Neem dan weer twee soeplepels van het vanillebeslag enz. Je zal zien dat het deeg zich vanzelf gaat verspreiden, dus het is belangrijk dat je de vorige stappen blijft herhalen tot het beslag op is (dus zonder onderbreking). Bak de cake gedurende 35 à 40 minuten in de voorverwarmde oven.