Melk moet niet

Veganaise / Cocktailsaus / Tartaarsaus

Veganaise / Cocktailsaus / Tartaarsaus
bereidingstijd:
15
min
aantal personen:
4

Ingredienten:

1 el mosterd (of umepasta)
1 el fijngesnipperde ui
200 ml ongezoete sojamelk
100 ml neutrale olie
zout
 

Bereidingswijze:

Meng de mosterd (of umepasta), ui, sojamelk en mix tot een glad mengsel. Voeg geleidelijk aan olie toe. Op een gegeven moment begint het in te dikken. Stop dan met olie toevoegen. Doe er op het einde zout bij voor de smaak. Zet het minstens een uurtje in de frigo om verder in te dikken.

Tips:

Je kan heel wat variaties maken op deze basisveganaise! - met wat ketchup erbij krijg je cocktailsaus - voeg 1 el gehakte peterselie, 1 el gehakte dragon, 5 à 6 gehakte augurken, 1 fijngesneden sjalotje en 1 el kappertjes toe voor een heerlijke tartaarsaus!
bron:
Restaurant Avalon