Melk moet niet

Bosvruchten-yofu-ijs

Bosvruchten-yofu-ijs
bereidingstijd:
30
min
aantal personen:
4

Ingredienten:

350 g gemengde bosvruchten (vers of diepvries)
100 g fijne kristalsuiker
1 el citroensap
150 ml kokosmelk
375 g yofu (Nature)
 

Bereidingswijze:

Was de bosvruchten (tenzij je diepgevroren bosvruchten gebruikt). Pureer het fruit met de suiker en het citroensap in een blender. Meng de kokosmelk door de yofu en voeg het fruitmengsel toe aan het yofumengsel. Zorg ervoor dat het geheel goed gemengd is. Giet het mengsel in een ijsmachine en bereid volgens de aanwijzingen van het toestel. Doe het ijs nog voor enkele uren (minstens één uurtje) in een afsluitbare plastic doos in de diepvriezer vooraleer je het serveert.

Tips:

- Indien je geen ijsmachine hebt kan je het ijsmengsel ook in een plastic bakje in de diepvriezer plaatsen, en het elk uur met een vork of lepel omroeren tot het bevroren is (toch wel een 6-tal uur). Dit vraagt heel wat tijd, en het ijs zal ook minder romig zijn. - Probeer dit ook eens met aardbeien of frambozen!
bron:
EVA vzw