Melk moet niet

Broodpudding met appel en speculoos

Broodpudding met appel en speculoos
bereidingstijd:
60
min
aantal personen:
12

Ingredienten:

300 g oud broden
700 ml sojamelk
100 g rietsuiker
50 g puddingpoeder
2 kleine appels (geschild, zonder klokhuis en in stukjes)
6 speculoos (koekjes)
 

Bereidingswijze:

Scheur het brood in stukjes, doe ze in een grote kom en overgiet ze met de sojamelk. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een springvorm met diameter 23 cm in. Roer in het brood-sojamelkmengsel tot alles uit elkaar valt en je een papje krijgt. Meng er de suiker door. Zeef het puddingpoeder boven het mengsel en roer goed door. Meng er vervolgens de stukjes appel door, breek de speculooskoekjes in stukjes en meng deze ook door het deeg. Giet het mengsel in de ingevette springvorm en bak de broodpudding gedurende 40 minuten op 180°C.

Tips:

Variaties: - laat de speculoosjes weg en voeg wat kaneel en een goeie handvol rozijntjes toe! - vervang de sojamelk door chocolade-sojamelk en voeg nog extra stukjes chocolade toe!
bron:
Sofie Ballieu