Melk moet niet

Rijsttaart

Rijsttaart
bereidingstijd:
75
min
aantal personen:
12

Ingredienten:

1 vel kruimeldeeg (of bladerdeeg)
250 g dessertrijst
1 l rijstmelk
0.5 l sojamelk
enkele druppels vanille-extract
100 g rietsuiker
zout
2 el puddingpoeder
100 ml sojaroom (of rijstroom)
bruine basterdsuiker
bakpapier
bakbonen
 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180°C. Bereid de rijstpap: breng de twee soorten 'melk' aan de kook, samen met de dessertrijst, suiker, vanille en zout. Laat op een laag vuurtje sudderen tot alle vocht is opgenomen (dit zal afhankelijk van soort tot soort ongeveer 40 minuten duren). Bak ondertussen de bodem 'blind' voor: leg het vel kruimeldeeg (of bladerdeeg) in een taartvorm, bedek het deeg met een laag bakpapier en vul op met bakbonen. Bak de taartbodem gedurende 10 minuten. Verwijder de bonen en het bakpapier. Zet - als de rijstpap gaar is - de pan van het vuur en zeef er de eetlepels vanillebloem boven. Roer goed door. Roer er ook nog de soja- of rijstroom doorheen. Giet de vulling in de voorgebakken bodem, bestrooi met donkerbruine basterdsuiker en bak de taart nog 10 à 15 minuten.

bron:
Sofie Ballieu